Aftonbladet och yttrandefriheten

Helins förklaring är konstig. Jag misstänker att yttrandefriheten inte gäller de här grupperna?

Den första artikeln är en bedrövlig soppa. Jag gissar att Aftonbladet testar gränserna med några säkra kort, där vi kan förfasa oss tillsammans.

Och strunta i integritetsfrågor.

Om Mats

http//tystatankar.wordpress.com Twitter: @tystatankar Lärarutbildare Malmö högskola Mail tystatankar( at )gmail.com http://pojkaktigorkester.wordpress.com/
Det här inlägget postades i media, Personligt, Politik, Värdegrund. Bokmärk permalänken.

10 kommentarer till Aftonbladet och yttrandefriheten

 1. andersbwestin skriver:

  Varför granskar inte kvällstidningarna sig själva. Patetiskt inkonsekvent slask. På ena sidan ondgör man sig för en verksamhet o på nästa sida gör man reklam eller jublar man densamma. Ungefär som damtidningar alltid gjort. På sida 9 bantar man och på sida 10 njuter man nya kakrecept eller på sida 13 ondgör man sig över patriarkatet och på sida 14 visar man de senaste trenderna i kosmetikens djupsinniga landskap.

  Gilla

 2. J.G skriver:

  Det är väl mer: Akta dig för all politik höger om S, för om du råkar säga något så kommer media att hänga ut dig om du inte hållit dig på rätt sida.

  Gilla

 3. Magnus skriver:

  Den tiden när man kunde förvänta sig att de stora elefanterna, dvs tunga skribenter och chefer, i dagspressen orkade sätta saklighet och logik före sina egna politiska preferenser och behovet av att sälja fler lösnummer, om dessa skalor hamnar i konflikt – den tiden är nog förbi. Och jämna måttstockar ska vi inte tala om…

  Rör inte mina kompisar, typ. Jag väntar fortfarande på att någon tung svensk dagstidning ska säga till exempelvis Maria Sveland att vi puiblicerar inte det du skriver om du inte kommer med ordentliga belägg som bygger under det här och avstår från sexistiska in-blanco-påhopp. Det finns hur många exempel på den sortens förlöpningar som helst i tidningarna, med byline och allt, grova personangrepp också, ingen reagerar – men när det är någon som suttit på Flashback och kommenterat, då är det en annan sak.

  Jan Helin, Björn Wiman, Erik Helmersson m fl kommer garanterat att skriva, inom några veckor, att nej, inte finns det någon åsiktskorridor i landet, det är bara råttorna på Flashback som påstår nåpgot sådant.

  Gilla

 4. andersbwestin skriver:

  Allt är så rörigt nu för tiden. En massa obehagligheter avslöjas om människor. För mig räckte det med att vara aktiv med Twitter i 3 månader (avslutat) där jag försökte följa relativt kända mediafeminister. Det räckte liksom för min bägare. Manshatet var obehagligt utbrett. Juristen som ogillar judar är i hög grad en variant av många mediafeministers ogillande av män som grupp.
  Men det behöver visst inte avslöjas. Folk verkar inte se släktskapet.

  Gilla

  • Magnus skriver:

   Visst finns det ett samspel mellan tidningarnas/gammelmedias krönikörer och åsiktsmaskiner vs twittrare och bloggare som inte yrkesmässigt jobbar med media. De senare blir utnämnda till näthatare om de har fel slags ståndpunkter, men tonfallen och den retoriska tekniken är ofta lånade från just dagstidningarnas krönikörer och snackekritiker, och dessa är det i stort sett ingen i mainstream-media som kommer med litet kritiska synpunkter på.

   Gilla

  • Magnus skriver:

   Att AB, nej hela kvällspressen i landet, ser Flashback som både konkurrent (när det gäller ”skvaller” och riktiga nyheter) och en slags ideologisk fiende har ju dessutom varit klart ganska länge. En idealisk motståndare alltså.

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s