Malmö – delad stad

Jag vaknar till ett valresultat som kräver mer än en eftertanke.

IMG_4825.PNG

IMG_4823.PNG

Idag vet vi att försöken att isolera SD genom att skrika “Inga rasister på våra gator” har misslyckats. Jag misstänker att demoniseringen av flyktingfrågan har fått motsatt effekt. Spelavslöjanden och våldsamma motdemonstrationer har underlättat för SD att frossa i offerrollen. Medierna har överskattat sin opinionsbildande makt.

För några år sedan diskuterades det om sverigedemokrater kunde bli lärare. Idag tror jag inte att det är möjligt att ställa den frågan utan att skapa verkligt dåligt stämning. Vi får börja i den andra ändan – vad är egentligen en “rasist”?

Och varför får de inte använda “våra gator”?

About Editor

http://tystatankar.wordpress.com Twitter: @tystatankar Webmaster http://etenjournal.com Mail tystatankar( at )gmail.com http://pojkaktigorkester.wordpress.com/
This entry was posted in Lärarutbildning, Malmö, Personligt, Politik, Rasism, Skola, Utbildning, Värdegrund. Bookmark the permalink.

3 Responses to Malmö – delad stad

 1. Magnus says:

  Helt oavsett den större politiska kartbilden känns det som en kul story att mörkermännen fick sitta och lysa sig med stearinljus, eftersom den som hyrt ut en lokal till deras valvaka i Malmö brutit strömmen (i protest mot att uthyrningen skett via en bulvan från SD:s sida)… 😉

  Men jag håller med om att det inte är en vettig strategi att bara stå och försöka stöta ut SD – deras väljare och sympatisörer uppfattar det givetvis som ett stroppigt nej till dem själva som personer, inte till deras parti.

  Like

 2. Det där är väl en exemplarisk illustration på hur folk är – samlar sig i likasinnade grupper – dvs precis som SD så gärna hävdar.

  Like

 3. Mats says:

  Föreningen allt åt alla demonstrerar mot valresultatet:
  http://www.sydsvenskan.se/malmo/demonstration-mot-sd-samlar-hundratals/

  Det kanske hade varit bättre att låta siffrorna sjunka in. Och samarbeta med polisen.

  Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s