Malmö – delad stad

Jag vaknar till ett valresultat som kräver mer än en eftertanke.

IMG_4825.PNG

IMG_4823.PNG

Idag vet vi att försöken att isolera SD genom att skrika ”Inga rasister på våra gator” har misslyckats. Jag misstänker att demoniseringen av flyktingfrågan har fått motsatt effekt. Spelavslöjanden och våldsamma motdemonstrationer har underlättat för SD att frossa i offerrollen. Medierna har överskattat sin opinionsbildande makt.

För några år sedan diskuterades det om sverigedemokrater kunde bli lärare. Idag tror jag inte att det är möjligt att ställa den frågan utan att skapa verkligt dåligt stämning. Vi får börja i den andra ändan – vad är egentligen en ”rasist”?

Och varför får de inte använda ”våra gator”?

Om Editor

http://tystatankar.wordpress.com Twitter: @tystatankar Webmaster http://etenjournal.com Mail tystatankar( at )gmail.com http://pojkaktigorkester.wordpress.com/
Detta inlägg publicerades i Lärarutbildning, Malmö, Personligt, Politik, Rasism, Skola, Utbildning, Värdegrund. Bokmärk permalänken.

3 kommentarer till Malmö – delad stad

 1. Magnus skriver:

  Helt oavsett den större politiska kartbilden känns det som en kul story att mörkermännen fick sitta och lysa sig med stearinljus, eftersom den som hyrt ut en lokal till deras valvaka i Malmö brutit strömmen (i protest mot att uthyrningen skett via en bulvan från SD:s sida)… 😉

  Men jag håller med om att det inte är en vettig strategi att bara stå och försöka stöta ut SD – deras väljare och sympatisörer uppfattar det givetvis som ett stroppigt nej till dem själva som personer, inte till deras parti.

  Gilla

 2. andersbwestin skriver:

  Det där är väl en exemplarisk illustration på hur folk är – samlar sig i likasinnade grupper – dvs precis som SD så gärna hävdar.

  Gilla

 3. Mats skriver:

  Föreningen allt åt alla demonstrerar mot valresultatet:
  http://www.sydsvenskan.se/malmo/demonstration-mot-sd-samlar-hundratals/

  Det kanske hade varit bättre att låta siffrorna sjunka in. Och samarbeta med polisen.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s