Jag är så glad över att en seriös journalist tar sig an ämnet

Nu hoppas jag en ny ton i rapporteringen. Mer fakta och mindre spekulation. Kanske till och med arbetsgivare som inte reagerar i panik?

Filmen Jakten fick ett mycket nervöst mottagande i Sverige. Kanske låg budskapet alltför nära?

Länk till Sydsvenskan.

Om Editor

http//tystatankar.wordpress.com Twitter: @tystatankar Lärarutbildare Malmö högskola Mail tystatankar( at )gmail.com http://pojkaktigorkester.wordpress.com/
Det här inlägget postades i Förskola, Genus, jämställdhet, Lärarutbildning, På spåret, Personligt, Politik, Utbildning, Värdegrund. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Jag är så glad över att en seriös journalist tar sig an ämnet

 1. Johan skriver:

  Även här så verkar det inte som man lär sig speciellt mycket av tidigare erfarenheter. Polisen borde kanske börja med att utreda om det finns anledning att tro att det begåtts något brott överhuvudtaget innan man anhåller/häktar någon. Speciellt om det redan initialt finns tecken som tyder på att anmälan kan vara falsk eller felaktig.
  De olika klassningarna som ”skäligen misstänkt” mm. förefaller mer användas av slentrian eller handla om vilka integritetskränkande åtgärder som polis och åklagare vill kunna använda, snarare än bevisläge eller tecken på brott. Sådana arbetssätt förstärker bara resonemang av typen ”ingen rök utan eld” och försvårar både för barnen och de som utsätts för anklagelserna.

  Gilla

  • Mats skriver:

   Säkert finns det anledning till självprövning även inom polis och åklagarväsendet.

   Det var ganska plågsamt när Rogland gav den åtalade fel yrkestitel efter sex månader av utredning. Det påverkar trovärdigheten för rättsystemet.

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s