Hmmmmmm…

Gärna i kombination med Lotta Olsson DN.

Varför skulle barnen vara annorlunda än de vuxna? De lever i en värld där lärarens röst har konkurrens av en mängd andra, och för dem är inte lärarens utsaga inte mer trolig.

Laura Ingalls Wilders historia om eleverna som misshandlar sina lärare slutar med att Almanzos favoritlärare tar med sig en oxpiska och jagar ut bråkmakarna, som inte kommer tillbaka igen. De var aldrig intresserade av skolan, de ville ut i arbetslivet och såg inga fördelar med bildning.

I dag motsvaras de förmodligen av alla ungdomar som ser ­Youtubestjärnan Pewdiepie och andra som blir stjärnor genom att bara vara sig själva. Vem vill utbilda sig till ett vanligt jobb när populärkulturen överöser oss med framgångssagor? I en värld där Pewdiepie är en mer känd Sommarpratare än genetikforskaren Svante Pääbo står studier inte högt i kurs.

Det är inte skolan som har problem, det är hela samhället. Och innan vi inser det kommer inte skolan att bli bättre.

Om Editor

http://tystatankar.wordpress.com Twitter: @tystatankar Webmaster http://etenjournal.com Mail tystatankar( at )gmail.com http://pojkaktigorkester.wordpress.com/
Detta inlägg publicerades i Högskola, HSV, Lärarutbildning, Politik, Utbildning, Värdegrund. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Hmmmmmm…

  1. andersbwestin skriver:

    Min bransch – byggandet av samhälle och näringsliv har alltmer blivit kidnappat av bullshit dokumentation och meninglösa pärmvärmare. Det är en ny karriärmöjlighet. Dvs odlandet av totalt meningslöst svammel.
    En betongvägg är en betongvägg – likt förbannat.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s