Jag saknar lådbilsbyggande på lärarutbildningen

20140428-074051.jpg

Länk

Genus handlar även om innehåll – inte enbart om kunskap och medvetenhet. Om vi ska motverka traditionella könsmönster måste flickorna få chans att pröva på manligt kodade aktiviteter. Och utveckla en hantverksskicklighet när det gäller konstruktion.

Om Editor

http://tystatankar.wordpress.com Twitter: @tystatankar Webmaster http://etenjournal.com Mail tystatankar( at )gmail.com http://pojkaktigorkester.wordpress.com/
Detta inlägg publicerades i Estetiska processer, Förskola, Genus, jämställdhet, Lärarutbildning, Personligt, Politik, Utbildning, Värdegrund. Bokmärk permalänken.

6 kommentarer till Jag saknar lådbilsbyggande på lärarutbildningen

 1. Anders/AV skriver:

  Drar mig till minnes hur ungdomsgården i Lövgärdet (Angered, Göteborg) organiserade lådbilsrace på 80-talet. Problemet var att det gick hårt åt kvarterets barnvagnar.
  Jag och farsan byggde ihop en och sen blev det något eget bygge med hjul från en kasserad barnvagn. Grovsoprummen på den tiden var en guldgruva. Av en hög trasiga cyklar skruvade man ihop crosscyklar (med limpsadel!) man kunde köra sönder i skogen. Minns att radhusets lilla trädgård till tider liknade en cykelskrot (subventionerat av föräldrarna). Hur många tio-tolvåringar kan idag montera en framgaffel eller smörja upp ett hjullager? Oavsett kön/genus.

  Gilla

 2. andersbwestin skriver:

  Och när man lärt flickor allt som pojkar vill kunna. Vad skall pojkarna då göra? SOVA?

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s