En isolerad företeelse?

Slutklämmen är ganska hård:

Det är många karriärer som plötsligt svajar till. Skandalen väcker dessutom ytterligare frågor. DT hade ett redaktionsråd bestående av flera namnkunniga experter. Anade ingen av dessa oråd när de aldrig ombads granska någonting?

Av den lokala rapporteringen framgår att få vill rota i detta. Forskare som har publicerats i DT vill förstås inte riskera att punktera sina karriärer. Högskolan vidtar inga åtgärder mot Kroksmark utan menar att fällningen i oredlighetsnämnden är ”en påföljd i sig”. Alla skyndar vidare.

Det duger inte. Hela det offentliga samtalet präglas av kris och oro över framtida generationers kunskapsnivåer. I det läget bör vuxenvärlden – i synnerhet den del som bär namnet Högskolan för lärande och kommunikation – ta värden som kunskap, vetenskap och lärande på stort allvar. Ivern att vända blad är stötande.

Om Editor

http://tystatankar.wordpress.com Twitter: @tystatankar Webmaster http://etenjournal.com Mail tystatankar( at )gmail.com http://pojkaktigorkester.wordpress.com/
Detta inlägg publicerades i Högskola, HSV, Lärarutbildning, Personligt, Politik, Utbildning, Värdegrund. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till En isolerad företeelse?

 1. Anders/AV skriver:

  Pinsamt är bara förnamnet. Stora skämskudden fram. Att ha en vetenskapligt granskad tidskrift, men endast granska ett fåtal texter och sedan publicera granskat/ogranskat blandat är en total katastrof. Hoppas ingen har använt den som sin huvudkälla.

  Gilla

 2. Mats skriver:

  Tystnaden om händelsen i andra medier och inom universitetsvärlden är skrämmande.

  Sitt still i båten. Hoppas på att det blåser över.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s