Nolltolerans mot vapen

Läs artikeln!

About Editor

http://tystatankar.wordpress.com Twitter: @tystatankar Webmaster http://etenjournal.com Mail tystatankar( at )gmail.com http://pojkaktigorkester.wordpress.com/
This entry was posted in Förskola, Genus, jämställdhet, Politik, Skola, Utbildning, Värdegrund. Bookmark the permalink.

8 Responses to Nolltolerans mot vapen

 1. AV says:

  Påminner om 70-talet när man inom vissa politiska inriktningar ville skydda sina barn mot småborgerliga och imperialistiska influenser genom att förbjuda vattenpistoler och knallpulvergevär i plast. Som om det hjälpte. Vi använde grenar som vapen och kottar som granater. Konstigt nog var det ok med Emil i Lönneberga.

  Moralpanik uppkommer ständigt. Den historielöse är dömd att gå i historiska cirklar.

  Like

  • Mats says:

   Idag tror jag inte det är en höger/vänsterfråga. Det är snarare oförmågan att förstå barns lek som binder samman de här moralisterna.

   Like

   • AV says:

    Grunderna till moralpaniken skiftar givetvis men tanken bakom är samma är den samma. Man tror att barnens lek bestämmer handlingar senare. Då var det att skydda dem från att bli kapitalets lakejer, nu från att bli skolmördare. Same same but different.

    Like

   • Mats says:

    Eller att vapnen knyts till könsmaktsordning och patriarkala mönster?

    Like

 2. Karin says:

  Så om jag tycker att det är roligt att gå till lazerdome och skjuta på mina vänner så kommer det att innebära att jag blir en mördare?

  Like

 3. Magnus says:

  Jag anser att man bör skippa ordet “nolltolerans” över huvud taget, eller begränsa det till de få sammanhang där det kan vara berättigat.

  Den här låten av legenderna Dom Dummaste är ganska säkert inspirerad av den stökiga debatten kring “videovåld” i början av 80-talet. Suverän parodi, texten och Lars Clevemans myndigt teatrala sätt att framföra den är bara för mycket.

  Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s