Mellan entreprenörskap och narcissism

Länk till DN

Jag behöver verkligen fundera över det här. Många studenter förväntar sig en form av tro från läraren på budskapen i kurserna. Det är nog min sämsta gren.

20120506-190828.jpg

Om Mats

http//tystatankar.wordpress.com Twitter: @tystatankar Lärarutbildare Malmö högskola Mail tystatankar( at )gmail.com http://pojkaktigorkester.wordpress.com/
Det här inlägget postades i Högskola, Lärarutbildning, Personligt, Politik, Skola, Utbildning, Värdegrund. Bokmärk permalänken.

14 kommentarer till Mellan entreprenörskap och narcissism

 1. Maths skriver:

  Så du menar att studenterna finner dig trolös? 😉

  För att vara lite seriös, typ, så är det en intressant artikel. Men jag tror nog inte fullt ut på kopplingen mellan entreprenörskap och narcissism. Men det känns som om artikeln riktar in sig på en viss typ av entreprenörer och där har jag inga problem med att se det självpptagna och varumärkets skapande. Och att 90- och 00-talisterna är generation-JAG är jag också med på.

  Gilla

 2. H skriver:

  Hej, intressant iakttagelse, jag har också tänkt på det här den sista tiden och läst på om narcissistisk personlighetsstörning (http://vuxnabarn.nu/). Vi lever helt klart i en n:isk tid och som entrepenör är det plus att skora höga poäng i ett test för denna störning.

  Gilla

  • Mats skriver:

   Jag mötte Mats Börjesson som menade att definitionen av narcissism som psykisk sjukdom höll på göras om i det där indexet som används av amerikanska psykiatriker. I en narcissistisk tid är det snarare normalitillståndet som beskrivs – avvikarna klarar sig utan ständig uppmärksamhet!

   Gilla

   • Mats skriver:

    I princip är vi väl för välgörenhet?

    Gilla

    • andersbwestin skriver:

     Ja men inte om orsakerna härstammar ur galenskap och en sjukligt narcissistisk kultur.

     Vem skall man då till slut hjälpa när snart alla är hjälpbehövande.

     Gilla

    • Mats skriver:

     Är det inte samma fenomen som på 60-talet?

     ”FANS är popidolens svans
     fanns ej fans han ej fanns”

     (Och nu litar jag på din populärkulturella bildning för att härleda citatet)

     Är det objektet eller den dyrkande som är sjuk och galen? Jag tror att vi behöver en viss mystifikation för att livet ska bli uthärdligt – och kan tänka mig betydligt obehagligare former av bekräftelsesjuka!

     Gilla

   • Maths skriver:

    Nej, något normaltillstånd utgår man inte ifrån. Jag tror inte man kan definiera något sådant. Däremot finns det känslomässiga tillstånd, t ex det efter kaffedrickande, som man har uppmärksammat och beskrivit. Folk som beter sig ”normalt” är svåra att beskriva. Folk som har problem med sina känslor eller ger andra problem, de är det intressant att beskriva och förstå, kanske också hjälpa med någon form av terapi.

    Att ADHD, autismliknande tillstånd och narcissism är vanligare idag, gör inte att de är ”normala”. Bara statistiskt vanligare.

    Gilla

    • Mats skriver:

     Anders riskabla tes är väl att i en sjuk tid är det accepterat att vara sjuk (typ narcissistisk)?

     Ungefär som en tillspetsad variant av R.D. Laings antipsykiatri där psykisk sjukdom är en sund reaktion på en osund miljö?

     Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s