Idag vädrar jag minst en käpphäst

Dagens två huvuduppgifter. Definiera:
1) real man
2) play

20120312-000420.jpg

Om Editor

http://tystatankar.wordpress.com Twitter: @tystatankar Webmaster http://etenjournal.com Mail tystatankar( at )gmail.com http://pojkaktigorkester.wordpress.com/
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

10 kommentarer till Idag vädrar jag minst en käpphäst

 1. Plura skriver:

  Så är det väl varje dag för oss pojkar. Det är väl bara kostnaden på leksaken som ökar med ålderna;)

  Gilla

 2. AV skriver:

  Definitionshjälp

  Riktig man: Vågar släppa fram pojken och leka.
  Lek: Aktivitet som gör en man riktig.

  Simsalabim, motbevisa den som kan!

  Allvar.
  Ligger nerbäddad och förkovrar mig med Discovery Science och liknande nördiga kanaler. Såg en hel serie igår om fyra män (!) som byggde några av Da Vincis maskiner och provade dem. Big boys, with big toys. Det är väl inte exakt könsspecifikt, men jag antar att det är lite vanligare att män nördar in på en sådan sak med mycket osäker utgång. Totalfiasko, halvkasst eller succé. Skita i vad andra tycker och vågar visa den barnsliga glädjen när Leornardos bakladdade kanon med patroner skulle ha fungerat 3-400 år före den verkligen kom i bruk.
  Man kan tycka att det går åt en massa manlig energi på totalt onödiga saker, men då ska man vara medveten om att många av de upptäckter som gett nobelpris just ”lekts” fram med mer nördig nyfikenhet än direkt nytta för stunden.
  Ett lite elakt skämt säger att om kvinnor bestämt i historien skulle vi bo i mycket snygga grottor. Gäller givetvis inte på individnivå, men vi har fått ganska många framgångar för att män vågat leka sig fram. Sen får vi inte glömma alla de med galna idéer som förlorat allt. I dikena på den vetenskapliga framgångsvägen ligger resterna av alla misslyckanden och oskrivna historier om mänskliga tragedier.
  Man kan se framgången som en evolutionär process. Den manliga leken behövs för att få en variation. Verklighetens vassa kniv kommer obönhörligen att hugga bort de som inte håller måttet.

  Gilla

  • Mats skriver:

   En vacker beskrivning – om vi lyckas hitta ett mindre nedlåtande sätt att kommunicera den här filosofin vore mycket vunnet.

   Livet är ett experiment!

   Gilla

 3. Pingback: Koder « You're no different to me

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s