Dagens goda nyheter

Den här boken är en storsäljare i England

20120228-144359.jpg

Och på radion berättar Hans Rosling att barnadödligheten minskar mest i Afrika.

Om Mats

http//tystatankar.wordpress.com Twitter: @tystatankar Lärarutbildare Malmö högskola Mail tystatankar( at )gmail.com http://pojkaktigorkester.wordpress.com/
Det här inlägget postades i Estetiska processer, Genus, jämställdhet, Lärarutbildning, Utbildning, Värdegrund. Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Dagens goda nyheter

 1. AV skriver:

  Hoppas att det är för att killarna blivit bättre på att läsa och inte tjejerna sämre. Skillnaden mellan min och Per Elofssons tid på 10 km klassiskt har minskat de senaste 10 åren. Det beror inte på att jag börjat elitsatsa på skidor.

  Hans Rosling är väl just en sådan bra lärare vi pratade om i förra posten. Kunnig, har något viktigt att berätta, karismatisk och rolig att lyssna på. Kanske just därför hans budskap når fram. Att barnadödligheten minskar mest i Afrika beror nog på från vilka nivåer de minskar. I Nordafrika dog runt 30% av alla barn före 5 års ålder, för 40-50 år sedan. Idag är det nere i 3%, där vi var då. Vi är nu nere i 3 promille.
  I centrala delarna har det gått stadigt framåt, men inte lika bra som i norr. Vissa länder som Kenya och Sydafrika hade en period på 90-talet då både medellivslängden minskade och barnadödligheten ökade. Aids. Men sedan mitten av 2000-talet har det blivit mycket bättre. Hans Gapminder är en källa till mycket kunskap.

  Alltid skönt när världen verkar bli lite bättre imorgon än vad den var igår.

  Gilla

 2. klas skriver:

  England tar pojkars sämre skolresultat på allvar. Sverige gör det INTE. Vi vet ju att inget kommer att hända i Sverige, eller hur Mats? Ja, ja, jag vet. Jag är alldeles för pessimistisk, men så är klockan tio minuter i tolv också.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s