Det blåser runt #killgruppen

Cissi Wallin: De som inte borde få kalla sig feminister
Hanna Fridén: De här människorna förtjänar inte privilegiet att kallas feminist
Michael Eriksson: Varför killgruppen behövs
OneWayCommunication-Hannah: Ibland är feminister verkligen idioter

Twitter är betydligt mer spännande och oförutsägbart än mitt lama försök på Newsmill att hitta en ny vinkel i genusdebatten. Just nu handlar det mest om chimpanser och trobriander.

20120125-062707.jpg

Cimon Lundberg är en av initiativtagarna till #Killgruppen. Jag tvivlar på att han kommer att få stora journalistpriset.

Om Editor

http://tystatankar.wordpress.com Twitter: @tystatankar Webmaster http://etenjournal.com Mail tystatankar( at )gmail.com http://pojkaktigorkester.wordpress.com/
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Det blåser runt #killgruppen

 1. AV skriver:

  Med sådana vänner behöver man inga fiender. Just denna svängning till ett kollektivistiskt skuldbeläggande och ett appellerande till traditionella könsroller fick mig att sluta kalla mig feminist. När de säger att mansfrågor inte är relevanta bygger det på att män ska vara stoiska och bara ”suck it up”, ”man up”, ”ta det som en man” osv. Cirkeln är sluten mellan de radikala och de konservativa.
  Och det handlar om mer än några missledda kvinnor på twitter. Det är från de som företräder feminism i media och politik. Allt från Schymans talibantal (nog den enskilda händelse där feminismen började förlora manligt stöd), F!s retorik, Tiinas mfls manshat, könskriget, diverse krönikörer vars texter blir grovt rasistiska i transgenusmotorn till anonyma kommentarer på bloggar. Visst finns det väl kategoriska uttalanden mot feminism också, men knappast från någon maktposition.

  När sådana individer tar över begreppet har man två val. Antingen försvarar man begreppet eller överger skeppet. En eloge till tjejerna på nämnda bloggar för deras vilja att definiera feminism som lika rättigheter, skyldigheter och möjligheter. Och hålla stånd mot ”vänner” i rörelsen som förstör. Tyvärr tror jag deras försök är förgäves. Det har gått för långt på för hög nivå. Det blir som när Ohly envisades med att kalla sig kommunist. De flesta förstod nog att han inte hyllade Stalins utrotning av oliktänkande eller Pol Pots folkmord, men begreppet är kört.

  Gilla

  • Mats skriver:

   Jag hoppas att de som kritiserat feminismen kan behärska sin skadeglädje. Förhoppningsvis kommer det ut något gott ur de här striderna.

   Men det är i intressant att se hur nedlåtande #killgruppen behandlas av en del kvinnor som försöker uppfostra männen där. Twitter brukar vara en vänlig plats!

   Gilla

   • AV skriver:

    Jag tillhör nog de som kritiserar dagens avart av feminism. Därav mitt avhopp. Men grundtanken att man ska bli bemött som individ och att man själv ska få definiera sig själv ligger mig varmt om hjärtat. Jag är inte skadeglad utan utropar ett Fylkingskt ”Äntligen”. Tyvärr är det nog för sent.

    ”…som försöker uppfostra männen där.”

    Är inte det en av de frågor som skulle kunna diskuteras i en kurs om ”kritisk feminitetsforskning”. Just det kvinnliga projektet att hitta en karriärstreber eller en lite farlig man och försöka göra om honom till damsugande hemmapappa. Säger inte att en majoritet kvinnor söker sig till Fossmo o Co, men det är frekvent förekommande att försöka göra om sin gubbe till något han inte är. ”Värsta pojkvänsakademin” var ju ett utslag på det. Om man vill ha en bullbakande man som jobbar deltid och tar ut halva föräldraförsäkringen kanske man ska hitta en sådan från början. Det andra är dömt att misslyckas.

    Gilla

   • Mats skriver:

    Till sist handlar det nog om människosyn – att mötas som subjekt och acceptera varandra som individer…

    Det låter rätt mesigt men är en av livets stora utmaningar. Inom pedagogik och äktenskap.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s