Valentines day – måste vi?

Kärleken lever på svenska skolor och förskolor. Jag var på ganska många besök i veckan och lovar att Alla hjärtans dag får mycket uppmärksamhet i skånska skolor och förskolor.  Läroplanerna betonar traditionernas betydelse (länk till newsmillartikel) och jag tror ingen behöver oroa sig för hjärtligheten på måndag.

En del skolor tar chansen och lyfter värdegrundens betydelse – andra tycks vara mer inställda på tillverkning av röda och hjärtformade produkter. För mig som är notoriskt misstänksam mot amerikanskt kulturinflytande är det ganska svårsmält.

Läs mer om dagen här

Bild från: Mark Gstohl

En spotifylista om kärlek

Jag borde kanske träna mina romantiska sidor?

 


Om Mats

http//tystatankar.wordpress.com Twitter: @tystatankar Lärarutbildare Malmö högskola Mail tystatankar( at )gmail.com http://pojkaktigorkester.wordpress.com/
Det här inlägget postades i Personligt, Värdegrund. Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Valentines day – måste vi?

 1. Jag tycker mycket illa om alla hjärtans dagsfirandet i svenska skolor. Det blir en otrevlig tävling i popularitet. Vem får flest rosor och kort, vem får inga. Jag ser faktiskt inget positivt med det alls och tycker att vi borde strama upp det – men jag vet inte hur. Det verkar litet batongigt att förbjuda att eleverna ger varandra rosor.

  Gilla

  • Mats skriver:

   Usch ja! Jag kan tänka mig att det smyger in en hel del undantryckt aggressivitet i den här formen av organiserad kärleksfullhet. Det blir lätt tokigt när skolan ska försöka lära barnen att alla är lika omtyckta hela tiden!

   Förbjuda går nog inte – men en liten proteströrelse skulle vi kunna organisera…

   Gilla

 2. Jag kan alltid köra med mitt vanliga betygsutpressningsskämt och försöka få dem att ge rosorna åt mig. 🙂

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s