Kungens tal – fast på engelska

The King´s speech är en lysande film. Colin Firth gestaltar rädslan för att tala på ett sätt som jag tror alla kan förstå. Skräcken i att stå framför en grupp främmande människor och uppleva varje ord som en fiende – jag känner igen mig och hoppas att scenskräcken släpper innan jag blir pensionerad.

Om Editor

http://tystatankar.wordpress.com Twitter: @tystatankar Webmaster http://etenjournal.com Mail tystatankar( at )gmail.com http://pojkaktigorkester.wordpress.com/
Detta inlägg publicerades i Personligt, Skola, Utbildning. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Kungens tal – fast på engelska

 1. Plura skriver:

  Det där med att tala inför andra, tja, om jag ska ha manus blir det hackigt och oinspirerat. Får jag prata utan, vilket jag gör oftast, går det hur bra som helst.

  Det där med scenvanan kanske beror på uppväxten och avdramatiseringen att stå inför publik. Jag har något slags omvänt förhållande till storleken på grupp. Ju större ju mindre blir man störd och mindre energi rinner av än vid mindre grupper.

  Gilla

  • Mats skriver:

   Intressant – jag anar att det då är lättare att anonymisera mottagaren och att en del av komplikationen försvinner? I ett parsamtal MÅSTE du hela tiden kolla av att budskapet landar rätt – i en retorisk situation gör du med ”din grej”!

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s