Min nya flagga – alternativ ”kulturkanon”

Himmel, hav och strand. En vandrare och några fiskebåtar på väg hem. Det är ungefär så jag tänker mig livet i dess renaste form.

Jag läser att folkpartiet ska damma av sitt gamla kanonkrav i valrörelsen – fast i år tänker de använda citattecken kring ”kanon”. Det blir inte roligare eller mindre hotfullt för det.  Länk till Sydsvenskan. Säkert tål ”barnen” att ”tvingas” läsa några ”författare” som kallas  ”Strindberg” och ”Fröding” under rubriken ”Litteratur” men jag tror att projektet riskerar att förskjuta frågan om vilken djupare funktion litteraturen kan  ha för läsaren till klassisk avprickning och vårdande av museala traditioner.

Jag litar inte på partier som använder citattecken och är bekymrad över att vagt definierad kunskap och bildning blir slagträ i valdebatten. Folkpartiet har en del att bevisa när det gäller gäller kulturpolitiken och Christer Nylander verkar aningen för ivrig (Svd). Klarar förenklingspartiet av att hantera komplexa frågor som kultur?

Tomas Wiehe skrev en gång:

Jag sökte efter kärlek – dom köpte mig en hund
Jag längta´ efter visdom – dom skicka mig till Lund

Om Mats

http//tystatankar.wordpress.com Twitter: @tystatankar Lärarutbildare Malmö högskola Mail tystatankar( at )gmail.com http://pojkaktigorkester.wordpress.com/
Det här inlägget postades i björklund, Litteratur, Politik. Bokmärk permalänken.

3 kommentarer till Min nya flagga – alternativ ”kulturkanon”

  1. Mats skriver:

    Tack – allt fiske är inte gott. Men jag tror inte att de små lokala trålarna utanför Goas kust utgör något akut hot mot fiskbeståndet.

    Längre ut härjar fiskeflottorna…

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s