Ödelagd – en lärarroman

Jag har sträckläst romanen Ödelagd av Henrik Valentin. Det är en bok som andas stark kärlek till trädgård, mat och dryck. Kanske är jag mer intresserad av huvudpersonen Helenas yrkesliv som lärare, än den uppslitande skilsmässa hon går igenom. För mig är det en omskakande upplevelse att läsa en skolberättelse u-t-a-n demonisering av dagens ungdom och dessutom möta många inspirerande exempel på hur Helena och hennes kolleger jobbar tematisk och ämnesövergripande med aktuella frågeställningar från populärkulturen.

Boken är lättläst (det tycker jag om på sommaren!) och har bra driv i språket. Normal läser jag inte böcker med blommor på omslaget och går långa omvägar runt feelgood-, och chiclithyllan, men Ödelagd kommer jag att bära med mig och rekommendera. Särskilt till trädgårdsintresserade och matglada lärare.

Boken har en egen blogg med extramaterial! Länk

Adlibris

Om Editor

http://tystatankar.wordpress.com Twitter: @tystatankar Webmaster http://etenjournal.com Mail tystatankar( at )gmail.com http://pojkaktigorkester.wordpress.com/
Detta inlägg publicerades i Österlen, Litteratur och märktes , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Ödelagd – en lärarroman

 1. Anne-Marie skriver:

  Omslag kan rikta innehållet fel. Titeln är ju märkligt intressant. Får inte ihop samspelet mellan bild och text. Jag ska läsa boken. Tack för tipset. Jag länkade till dig häromdagen.
  Må gott Mats,
  A-M

  Gilla

  • Mats skriver:

   Hej Anne-Marie!
   Visst är det märkligt så styrda vi är i vår tolkning av böckers innehåll utifrån omslag! jag tror du kommer att tycka om boken – det är en hel del relationer och besatthet också i den. Det ska bli spännande att höra vad du tycker!

   Tack för länkningen! Det verkar som om du har en aktiv sommar?

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s