”Say hello to my little friend”

Jag menar att det är viktigt att pedagoger tar del av populärkulturens alla former och bearbetar dessa intryck inom skolans ramar. Den här uppsättningen av Scarface visar på spännande möjligheter att engagera barnen i en värdegrundsdiskussion.

Tack för länken Niklas!

Om Editor

http//tystatankar.wordpress.com Twitter: @tystatankar Lärarutbildare Malmö högskola Mail tystatankar( at )gmail.com http://pojkaktigorkester.wordpress.com/
Detta inlägg publicerades i Estetiska processer. Bokmärk permalänken.

7 kommentarer till ”Say hello to my little friend”

 1. Janne skriver:

  Makalöst bra!

  Gilla

 2. Anne-Marie skriver:

  Jag vet inte vad jag ska säga. De spelar ju fantastiskt bra… men jag … får man vara en aning ordlös… A-M

  Gilla

 3. Stråhatt skriver:

  Det känns lite märkligt…själv tycker jag bra om Scarface, men rollbesättningen känns inte helt Okey. Säger som A-M jag är ”en aning ordlös”

  Gilla

 4. Plura skriver:

  Är det Gudfadern eller Sopranos som vi ska ha som värdegrundsdiskussion?????

  Får säga som Sauk….Jag är skeptisk, Skeptisk, SKEPTISK…….

  Gilla

 5. Niklas skriver:

  😀

  Gilla

 6. Niklas skriver:

  Jag tycker att det känns väldigt spännande, jag undrar hur föräldrarna känner in för att se en sån här uppsättning.. Som student känns det inspirerande att se samtidigt som just detta är helt tokigt på ett sätt. Men det ger på något sätt en vidd till möjligheterna i populärkulturen. Min spontana reaktion var, ”ÅH det är sånt här jag vill göra när jag kommer ut!!!”. Undrar vart jag kommer jobba? 😉

  Gilla

 7. Mats skriver:

  Allra roligast är den blyge killen som fröken (?) leder in på slutet. Han skjuter Tony Montana bakifrån och får folkets jubel!

  Jag tänker att en hel del övningar som vi gör med studenter på lärarutbildningen handlar om att utmana sig själv och att våga göra saker som man inte trodde var möjligt. Kanske växte den blyge killen här på ett oväntat sätt?

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s