Är din far glasmästare?

Så brukade mina ironiska släktingar säga när jag var liten och ställde mig framför  teven. Många menar att det är fel  att uppfostra barn med ironi – jag tänker att det nog är något som man bör  träna sig på med en viss försiktighet. Vid vuxen ålder är  det vackert om man kan låta bli att vara ironisk. Ibland lyckas jag.

Men tillbaka – min far var varken glasmästare, rörmokare, plåtslagare, elektriker eller snickare. Idag önskar jag att det fanns fler goda hantverkargener i min kropp.

Vet ni att en veranda med 72 rutor innehåller 288 fogar som ibland måste rensas, oljas, grundas, kittas, tejpas och målas med beaktande av torktider. Sedan är det kanske dags att p-u-t-s-a fönstren också.

Vem behöver böcker när det finns fönster?

Om Mats

http//tystatankar.wordpress.com Twitter: @tystatankar Lärarutbildare Malmö högskola Mail tystatankar( at )gmail.com http://pojkaktigorkester.wordpress.com/
Det här inlägget postades i Österlen. Bokmärk permalänken.

6 kommentarer till Är din far glasmästare?

 1. GAPFLABB!
  Ja – ni har valt ett utvecklingsområde… det är bara att göra och skratta lite åt det hela… men tänk så fint det blir då det är färdigkittat… Ha, ha, hi hi jag förstår inte… men jag bara skrattar åt dina inlägg. De är ju allvarliga också… det där med ironin är inte bra. Men i efterhand så kan jag ialla fall inte låta bli att skratta. Må gott… A-M

  Gilla

 2. Mats skriver:

  Jo det är en utmaning – de första 50 fogarna blev inte så bra…men nu är jag het!

  Tack för all uppmuntran – idag går det bra utan ironi

  Gilla

 3. Om du kunde höra mig… så skulle du bara höra skratt. Så synd att man inte kan banda in det och maila det som en post och ett gensvar. Så bra att de där första femtio var det du fick pröva på… de sista 50 kanske blir helt fantastiska som om … de vore kittade av en glasmästare… Fnitter. A-M

  Gilla

 4. Kersti skriver:

  Övning ger färdighet, visst är det så!

  Gilla

 5. Glasmästare skriver:

  Ja min far är faktiskt glasmästare, har en egen glasmästarblog 🙂

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s