”Banta med Demis Roussos”

Bokrean är för mesar. Österlens loppmarknader är däremot  oförutsägbara och bokstånden av skiftande kvalitet. Jag gillar äventyr och funderar på att öka min nördfaktor genom att skaffa  en exklusiv hobby som t.ex. boksamling.

demis.jpgMen – om jag nu ska bli samlare vill jag börja med att återerövra dyrgripen Banta med Demis Roussos, som vi av helt obegripliga skäl gav bort sommaren 1997. Mitt liv har varit lite tomt sedan dess. I år ska jag verkligen hitta ett nytt exemplar.

Kändisars bantningstips är annars en lagom smal nisch för en frustrerad blivande samlare. Och då menar jag kändisar som inte är kända för att laga mat – idag när kockar ofta har rockstjärnestatus måste jag avgränsa mitt samlande.

Tills vidare får jag trösta mig med videon till ”Goodbye my love, goodbye”. Njut av Demis oblyga sensualism. Jag tänker också förtrolla världen med mina magiska handrörelser.

Annars går det bra med ”Forever and ever” också. Vilken röst!

Ett annat tänkbart samlaruppslag är ”motsägelsefulla titlar”. Vid sidan om Demis bantarkokbok kanske jag ställer Så avslöjar du härskartekniker av Göran Persson eller Lyssna på barnen av Jan Björklund. Min bästa hempermanent av Ingvar Oldsberg eller Så blev jag ödmjuk av Carola Häggkvist. Finns det fler lockande titlar?

Annons

Om Editor

http://tystatankar.wordpress.com Twitter: @tystatankar Webmaster http://etenjournal.com Mail tystatankar( at )gmail.com http://pojkaktigorkester.wordpress.com/
Detta inlägg publicerades i björklund, Estetiska processer, film, media, Musik. Bokmärk permalänken.

5 kommentarer till ”Banta med Demis Roussos”

 1. Vilka underbara titlar. Björklunds allra helst, Perssons också,
  Och samla på kändisarnas bantningsknep… Demis Roussos behövde väl sin hydda för att skapa sin röst… undrar vad som hänt med den om han varit hur smal som helst… Anne-Marie

  Gilla

 2. Susan skriver:

  Oh my God! Demis Roussos! När jag var liten tänkte jag mig honom som gôrgammal. Det var väl ungefär samtidigt som den här videon spelades in. Antar jag. Nu är jag som han antagligen var då. Det där ‘smöret’ (skrev du öppen sensualism) inspirerades väl till i charter- sällskapsresornas begynnelse. Såna som min mamma och hennes väninnor åkte till Mallorca när de var ”barn-lediga”. Där dansade de tryckare till sånt här. Blev kära. Åkte på grisfester. Skrattade. Drack paraplydrinkar och åt balkongglassar med bloss i. Jag har sett fotona: vackra brundbrända kvinnor, 30+, utsvängda gabardinbrallor, bomullslinnen i vitt eller beiget, med blommor bakom örat och en elegant och sensuell Demis Roussos om halsen.
  När dom kom hem hade de köpt med sig flamencodockor och kastanjetter.

  Gilla

 3. Mats skriver:

  Kan man säga att visst smör åldras i skönhet?

  För visst finns det något oemotståndligt i de där första takterna : Forever and ever and ever…

  Gilla

 4. Birgitta skriver:

  Han har verkligen en underbar röst. Idag 14 mars skickade jag en sms-önskning till vår lokalradio och önskade just Demis Roussos.De spelade Forever and ever and ever. Jag hade nästan glömt bort att han fanns men hade bestämt mej för att försöka få lyssna på honom igen efter en rysligt massa år.
  Jag föll pladask för darrningarna i hans sång

  Gilla

 5. Ola Andersson skriver:

  Knäppa Rousso vägde ju lite för mycket, det är nog alla överens om,hans sätt att gå ner i vikt var att fokusera på rökning 40 st om dagen. Minska maten något och öka rökningen sedan är det bara att betala räkningen. Jag fick ett ex av denna bok på en loppis med orden osäljbar.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s