Varför så glada?

Jag hittade bilden i en Veckojournal från mitt födelseår 1955. Vad kan det vara som får de allvarliga herrarna att släppa loss mitt under ett möte och se så förtjusta ut. Enligt texten är detta ett ”ögonblick alla har väntat på” och illustratören har fångat den uppsluppna stämningen hos mötesdeltagarna. Männen i styrelserummet strålar av lycka – makten är mjuk, makten är glad.

Så frågan är: Varför är de så glada?

Svar i morgon!

P.S. Varför ser inte reklamen ut så här idag?

Om Mats

http//tystatankar.wordpress.com Twitter: @tystatankar Lärarutbildare Malmö högskola Mail tystatankar( at )gmail.com http://pojkaktigorkester.wordpress.com/
Det här inlägget postades i Estetiska processer, Foto, Genus, jämställdhet, media, Normativitet, Personligt, Värdegrund. Bokmärk permalänken.

3 kommentarer till Varför så glada?

 1. Jan skriver:

  Kaffe. Efterlängtat! Gevaliareklam? Jag har inte mer än ögnat de senaste dagarnas bloggar. Gränser privat – offentligt skriver du? Du lyckas i vart fall göra det privata offentligt, som kommentarer till tidsandor. När jag läser får jag massor av intryck från dig. Texterna står för sig själva, läsvärda små och större krönikor. Kan jag kommentera? och få svar? Finns möjligheter till dialog? Eller är alternativet att skriva en egen blogg?

  Ja, så kan man fundera: varför ser inte reklamen ut så här idag? Skulle Skytte kunna se så glad och förväntansfull ut?

 2. Susan skriver:

  Inga kvinnor som jagar dom i hasorna kanske? 😉 Framstegsoptimism. Är de där herrarna med sina variationer på kavajerna och slipsarna, och i ålder till och med mindre konforma än dagens industrimagnater ? Enda varumärket jag kan se är SAS, ska de ta sina vackra yppiga fruar på charter till Mallorca?

 3. Mats skriver:

  Klart du ska kommentera Jan! Utan alla andra jämförelser så vill jag liksom Lars Vilks göra alla delaktiga i det stora konstverket – våra liv!

  Susan har kanske en poäng – det glada manslägret verkar vara en liten odräglig oas av naiv maktberusning.

  Men det är kul att drycken som idag så stark förknippas med ungdomskultur hade andra ambitioner i sin marknadsföring. Eller var styrelsegubbarna den tidens ungdomskultur?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s